/userfiles/654.png

KARABÜK İLİ- EFLANİ İLÇESİ - CANDAROĞULLARI MAHALLESİ TAPUNUN 115 VE 440 ADALARIN ORTASINDA KALAN ALANDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ- EFLANİ İLÇESİ - CANDAROĞULLARI MAHALLESİ TAPUNUN 115 VE 440 ADALARIN ORTA...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 401 ADA-1 PARSEL İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 401 ADA-1 PARSEL İMAR PLA...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 113 ADA-1,2,3,4 PARSELLER İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 113 ADA-1,2,3,4 PARSELLER...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ Karabük İli Eflani İlçesi Plan Notu Değişikliği...           • SANAYİ SİTESİNDE BULUNAN 3 ADET DÜKKAN KİRAYA VERİLECEKTİR...     1- İlçemiz Devletoğlu Caddesi Küçük Sanayi Sitesindeki Tap...           • ŞAHİT BARIŞ EFE PARKI, KAFETERYA VE PARK OLARAK KİRAYA VERİLECEKTİR...       1- İlçemiz Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Şehit Barış EF...           • 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI…   19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE C...           • İLÇEMİZDE BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ...             19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri...           • UYGULAMALI ARICILIK EĞİTİMİ YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ. Belediyemiz tarafından yürütülmekte olan "Kaliteyi Geliştir Genç Arıcılar Ye...           • BELEDİYE BAŞKANIMIZ Hüsnü AKIN’ ın 23 NİSAN ULUSAL EGENEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI…                            ...           
Canlı Yayın

Anket
İstatistikler
Toplam: 1191097
Aktif: 15
Bugün: 214
Dün: 932
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

2022 Mali Yılı Faaliyet Raporu

2022 MALİ YILI

EFLÂNİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

FAALİYET RAPORU

 

ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU:

 

 

İÇİNDEKİLER                  :

 

 

1-GENEL BİLGİLER       :

 

          A) Misyon ve Vizyon: 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 41 inci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca stratejik plan hazırlanması zorunlu olmadığından Misyon ve Vizyon ile ilgili bu hususta Stratejik Plan hazırlanmamıştır.

 

       B) Yetki, Görev ve Sorumlulukları: 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14 üncü maddesinde Belediyenin Görev ve Sorumlulukları, 15 inci maddesinde de Belediyenin Yetki ve İmtiyazları belirtilmiştir. Kanunda belirtilen Yetki, Görev ve Sorumlulukları; Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Birim Müdürlükleri ve Belediyede istihdam edilen memur ve işçi personel ile sözleşmeli personel ve Belediye Personel Şirketi’nde görevli işçiler  tarafından yerine getirilmektedir.

 

           C) İdareye İlişkin Bilgiler: 

 

              1-Fiziksel Yapı: Eflâni Belediyesi; Mülkiyeti kendine ait Belediye İşhanı olarak yapılan ve bünyesinde çeşitli esnafın ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu binanın 4 üncü katında bulunmakta ve belediye çalışanları ile birlikte kamu hizmeti vermektedir.

                       Belediyemizin;

                       İki adet İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisi,                       

                       Mahallelerde sosyal hizmet binaları,

                       Düğün Salonu,

                       Kafeterya için kiraya verilmiş Park ve Hizmet Binası,

                       Kiraya verilmiş 45 adet İşyeri,

                       Çarşı Merkezinde üç  ayrı yerde umumi WC’si,

                       Üç yerde Parkı ve 8 adet Çocuk Parkı ile 2 adet spor kondisyon alanı

                       İlçe Merkezinde 1 adet Açık alan Pazar Yeri bulunmakta ve kullanılmaktadır.

                       1’isi tahsis ve 1’iside kendi mülkü olmak üzere iki adet Araç Şantiye Binası,

                       1 adet faal Damperli Kamyonu,

                       1 adet faal Greyderi,

                       2 adet faal İş Makinesi Beko Loder

                       1 adet arazöz + vidanjörü,

                       2 adet faal çöp toplama kamyonu,

                       1 adet Traktörü,

                       4 adet faal İtfaiye aracı,

                       1 adet Kar Püskürtme Aracı,

                       1 adet Yol Çizgi Makinesi,

                       1 adet Ford Ranger Marka Çift Kabin Pikapı,

                       1 adet 4x4 İtfaiye öncü aracı,            

                       1 adet cenaze nakil aracı,

                       1 adet yol silindiri,

                       1 adet 5+4 vabil asfalt silindiri,

                       1 adet asfalt stok tankı,

                       1 adet asfalt satih kaplama aracı,

                       1 adet yol süpürme makinesi,

                       1 adet mıcır istifleme makinesi,

                       1 adet Ford Connect Marka kamyoneti,

                       Tapuda kayıtlı bina, arsa ve arazi vasfında taşınmazları,

                       Mahallelerde umumun kullanabileceği Mezarlıkları,

 

 

                  2-Örgüt Yapısı:

 

                   Memur Kadroları:  Belediyemizde Yazı İşleri ve Mali Hizmetler olmak üzere 2 adet Birim Müdürlüğü ile bu birimlerde çalışan Memurlar görev yapmaktadır. Toplam 20 adet memur kadrosunun 2 adedi dolu olup, bu 2 adet kadroda; 1 adet Mali Hizmetler Müdürü ve 1 adet te Yazı İşleri Müdürü çalışmaktadır. Toplam memur kadrosunun 18 adedi münhaldır.

 

            Sözleşmeli Personel: 2022 yılında sözleşmeli olarak 1 adet tam zamanlı Veteriner Hekim, 1 adet tam zamanlı İnşaat Mühendisi  ve 1 adet tam zamanlı Çevre Mühendisi ile kısmi zamanlı 1 adet Avukat istihdam edilmiştir.

 

                İşçi Personel: Belediyemizde toplam 10 adet işçi kadrosu mevcuttur. 2022 yılında işçi kadrosunda 1 Adet Operatör, 2 Adet Yangın İlk Müdahale İşçisi, 1 Adet Oto Bakım Onarımcısı, 1 Adet Arıtma Tesisi İşletme Operatörü, 1 Adet Kanalizasyon, Su ve Bina Arızaları  Tamir Onarım İsçisi ve 1 adet te Temizlik işçisi çalışmıştır. Toplam işçi kadrosunun 3 adedi münhaldir.

 

                  Şirket Personeli: Eflani Belediyesi Personel Şirketi’nde Belediyemizin Temizlik  ve Kaz Üretim Çiftliği hizmetlerini yürüten 10 adet işçi çalışmaktadır.

 

                 Geçici İşçi Personel: 2022 yılında Belediye Meclisi tarafından 6 Adam / 12 Ay / 72 miktarında vize verilmiş olup ancak Geçici İşçi çalıştırılmamıştır

 

                 Belediyemizde Norm Kadro uygulaması devam etmektedir.

 

                 3-Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar:

           

           Beyaz adlı Belediyemiz yazılım firmasından yeni java yazılımlı web modüller kullanılmak üzere hizmet sözleşmesi yapılarak Belediye yazılım programlarının teknik verimliliği arttırması amaçlanmıştır.

 

               İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), E İmza uygulamaları genişletilerek kullanılmaya devam edilmiştir.

 

                4- Sunulan Hizmetler:

 

-          BAKKA’ nın 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Eflani Küçük Sanayi Sitesinin yapımı tamamlanarak Tapu belgeleri alındı.

-         BAKKA ‘ nın 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan “Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor” isimli Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliğinde yaklaşık 900 adet kaz yavruları çıkarılarak proje kapsamında eğitime katılanlara verildi.

-       İller Bankası’ndan alınan 750,000,00 TL yardım ile Çelebiler Mahallesindeki İçme Suyu Arıtma Tesisi depolarının yapım ve bakımı yaptırıldı. 1.015.000,00 TL Proje maliyetinin üzeri Belediyemiz Bütçesinden karşılandı.

 

-        Karabük Valiliği’nin oluru ile ilçemizdeki sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için ayni ve nakdi yardım kampanyası tekrar başlatıldı.

 

-        Belediyemiz Hayvan Barınağındaki ve sokaklarda bulunan sokak hayvanlarına mama yallık alınarak beslenmeleri temin edildi. Hasta olanların tedavileri yapıldı ve 96 adet hayvana kısırlaştırma yapılarak çip’leri takıldı.

 

-       İlçemiz Ulu Camii yanındaki park ve dinlenme alanının montaj ve düzenlemesi yapıldı.

 

-      Küçük Sanayi Sitesi çevresindeki yolların kilit parke taşı ile yapım ihalesi yapılarak faaliyete geçirildi. Bu konuda İller Bankasından 750.000,00 Yardım ile 750,000,00 TL kredi alındı. 1.800.000,00 TL Proje Maliyetinin kalan kısmı Belediyemiz Bütçesinden karşılandı.

 

-    Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1.000,000,00 TL yardım alınarak 13+1,5 M3 kapasiteli Mercedes Marka Çöp Toplama Kamyonu satın alındı. 1.226.000,00 TL proje maliyetinin kalan kısmı Belediyemiz Bütçesinden karşılandı.

 

-     Belediye İş Merkezi ve Düğün Salonu Projesinin Dış Cephe, Plastik ve aleminyum doğramaları, sıhhı tesisat ve ortak alan inşaatları tamamlandı.

 

-        Cittislow (Sakin Şehir) Birliğine tekrardan Üyelik Başvuru Formu gönderildi.

 

 Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Kapsamında;

 

-        Şehir İçi Kameraların Web Sitemiz üzerinden canlı yayın yapmasına devam edildi.

-        15 Temmuz Demokrasi nöbeti tutuldu.

-        Dini ve Milli Bayramlarda Şehit aileleri ile Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi.

-       İstanbul Maltepe’de düzenlenen Karabük Tanıtım Günleri etkinliğine katılım ve destek sağlandı.

-   26-29 Ağustos 2022 tarihlerinde Kadıköy Göleti’nde Karabük Bisiklet Festivali düzenlendi ve katılım sağlandı.

 

 

         5- 2022 Yılı içinde gerçekleştirilmesini istediğimiz hedefler, yatırım ve hizmetler:

 

       1- BAKKA koordinasyonunda yürütülen Küçük Sanayi Sitesi Projesinin isteklilere kiraya verilmesi veya satışının yapılması.

     2- BAKKA koordinasyonunda yürütülen Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliği projesi kapsamında eğitime katılan katılımcılardan kaz yavrusu verilemeyenlere de kaz yavrularının verilerek projenin tamamlanması.

          3- İlçemize Doğal Gaz Hizmetinin ulaşması için Lisans Kapsamına alınması.

          4- İmar Kanununun 18. madde uygulaması yapılan yerlerin yollarının açılması.      

          5- İlçemiz Merkezine 2 adet yeni şehir parkı ve dinlenme alanlarının tamamlanması.

    6- Belediye İş Merkezi ve Düğün Salonu inşaatının yapımına devam edilerek tamamlanması.

         7- Sosyal Tesis ve Misafirhane İnşaatına devam edilmesi.

         8- Atık Su Arıtma Tesisinin Faaliyete geçirilmesi,

      9- BAKKA ile Batı Karadeniz Kalkınma Planı kapsamında Arı Yetiştiriciliği projesinin gerçekleştirilmesi.

        10- 2. Etap TOKİ projesinin başlatılması.

 

                6- Belediyenin Bütçe, Kesin Hesabı, Borçları ve Alacakları:

 

             Belediyemizin 2022 Mali Yılı Gider Bütçesi 7.000.000,00 TL olarak tespit edilmiş ve kesinleştirilmiştir. Yılı içinde yapılan 8.000.000,00 TL'lik ek bütçe ile Bütçe ile verilen ödenekler toplamı 15.000.000,00 TL olmuştur. 2021 Yılından Programlı ve Borçlar Karşılığı olarak 1.460.000,00 TL Ödenek devir etmiş ve yılı içinde harcama kalemleri arasında 1.900.000,00 TL ödenek münakalesi yapılmış böylelikle Net Ödenek  Toplamı 16.460.000,00 TL olmuştur. Yine yılı içinde 15.420.255,39 TL Gider Tahakkuk etmiş ve bunun tamamı yılı içinde tediye olunmuştur. Tahakkuk eden bu giderlerin; 2.523.276,60 TL’lik kısmını Personel Giderleri, 362.341,97 TL’lik kısmını Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Katkısı Giderleri, 3.591.736,88 TL’lik kısmını Mal ve Hizmet Alım Giderleri, 7.131,75 TL’lik kısmını Faiz Giderleri, 196.707,49 TL’lik kısmını Cari Transferler, 8.739.060,70 TL’lik kısmını da Sermaye Giderleri Harcamaları oluşturmaktadır. 475.000,00 TL Programlı ve Borçlar Karşılığı Ödenek 2023 Mali Yılına aktarılmış ve 564.744,61 TL ödenek te kullanılmayarak imha edilmiştir.

             Belediyemizin 2022 Mali Yılı Gelir Bütçesi de 7.000.000,00 TL olarak tespit edilmiş ve kesinleştirilmiştir. Yılı içinde 8.000.000,00 TL'lik Ek Bütçe yapılmış böylelikle 2022 Yılı Bütçe Gelir Tahmini 15.000.000,00 TL olmuştur. Yine yılı içinde 12.499.910,70 TL Gelir Tahakkuk etmiş ve 2021 Yılından devir eden 162.111,75 TL Tahakkuk Artığı ile Toplam Tahakkuk 12.662.022,45 TL olmuştur. Bu tahakkukların 12.450.023,89 TL’lik kısmı tahsil olunmuş ve yılı içinde Red ve İade gerçekleşmediğinden böylelikle 2022 Yılı Net Gelirimiz de 12.450.023,89 TL olmuştur. Toplam tahakkuktan arta kalan 211.998,56 TL’lik Gelir Tahakkuku da tahsil olunmak üzere 2023 Mali Yılına aktarılmıştır. Tahsil olunan bu gelirlerin; 574.282,22 TL’lik kısmını Vergi Gelirleri, 1.775.746,95 TL’lik kısmını Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri, 3.573.845,55 TL’lik kısmını Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler, 6.526.149,17 TL’lik kısmını Diğer Gelirler oluşturmaktadır.

      Belediyemizin Ziraat Bankası Eflani Şubesi’ndeki, Halk Bankası Safranbolu Şubesi’ndeki ve İller Bankası’ndaki hesaplarına 2022 Yılında  19.060.497,00 TL yatırılmış, 2021 yılından devir eden 1.622.341,86 TL ile Banka Gelir Yekünü 20.682.838,86 TL olmuştur. Yılı içinde bunun 20.193.766,69 TL’lik kısmı sarf olunmuş, 489.072,17 TL’lik kısmı da bankalardaki hesaplarında mevcut olarak 2023 Yılına devir etmiştir.

 

             31.12.2022 tarihi itibariyle Belediyemizin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kişilere ödenememiş ve 2023 Yılına devir etmiş toplam 2.121.979,93 TL Bütçe Emaneti, kısa ve uzun vadeli Sosyal Güvenlik Kurumlarına 18.195,47 TL borcu,

 

        31.12.2022 tarihi itibariyle vergi, katılma payı, kira, su ücreti olarak tahsil edilemeyen ve 2023 Yılına devir eden toplam  211.998,56 TL alacağı bulunmaktadır.

 

             7- Belediyenin Varlıkları :

 

            31.12.2021 tarihi itibariyle Belediyemizin Varlıkları :

Bankalardaki nakit hesap mevcudu ………………..……………..…........489.072,17 TL

Banka Kredi Kartlarında alacaklar mevcudu.............................................113.467,60 TL

Arazi ve Arsalar Mevcudu……………………………………………..…..411.582,74 TL

Yer altı ve yer üstü düzenleri Mevcudu……………………………........7.636.139,90 TL

Binalar Mevcudu…………………………………………………….......10.119.548,49 TL

Tesis, Makine ve Cihazlar Mevcudu………………….…………….……1.066.924,41 TL

Taşıtlar Mevcudu……………………………………….……………........2.688.183,07 TL

Demirbaşlar Mevcudu……………………………….……………………1.145.639,77 TL’dir.

 

           Kesin hesaplarla ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünce düzenlenen cetveller ve denetim komisyonunca incelenen gelir ve gider hesap raporlarından konularla ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır.

 

         İşbu faaliyet raporumuzu belediye meclisimize saygı ile sunar, tetkik ve kabulünü arz ederim. 31.03.2023

                                                                                                  İbrahim ERTUĞRUL 

                                                                                                   Belediye Başkanı 

    

 

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: UTasarım