/userfiles/654.png

KARABÜK İLİ- EFLANİ İLÇESİ - CANDAROĞULLARI MAHALLESİ TAPUNUN 115 VE 440 ADALARIN ORTASINDA KALAN ALANDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ- EFLANİ İLÇESİ - CANDAROĞULLARI MAHALLESİ TAPUNUN 115 VE 440 ADALARIN ORTA...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 401 ADA-1 PARSEL İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 401 ADA-1 PARSEL İMAR PLA...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 113 ADA-1,2,3,4 PARSELLER İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ-ÇELEBİLER MAHALLESİ TAPUNUN 113 ADA-1,2,3,4 PARSELLER...           • KARABÜK İLİ-EFLANİ İLÇESİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ Karabük İli Eflani İlçesi Plan Notu Değişikliği...           • SANAYİ SİTESİNDE BULUNAN 3 ADET DÜKKAN KİRAYA VERİLECEKTİR...     1- İlçemiz Devletoğlu Caddesi Küçük Sanayi Sitesindeki Tap...           • ŞAHİT BARIŞ EFE PARKI, KAFETERYA VE PARK OLARAK KİRAYA VERİLECEKTİR...       1- İlçemiz Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Şehit Barış EF...           • 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI…   19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE C...           • İLÇEMİZDE BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ...             19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri...           • UYGULAMALI ARICILIK EĞİTİMİ YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ. Belediyemiz tarafından yürütülmekte olan "Kaliteyi Geliştir Genç Arıcılar Ye...           • BELEDİYE BAŞKANIMIZ Hüsnü AKIN’ ın 23 NİSAN ULUSAL EGENEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI…                            ...           
Canlı Yayın

Anket
İstatistikler
Toplam: 1191238
Aktif: 26
Bugün: 417
Dün: 932
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu

2020 MALİ YILI

EFLÂNİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

FAALİYET RAPORU

 

ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU:

 

 

İÇİNDEKİLER                  :

 

 

1-GENEL BİLGİLER       :

 

            A) Misyon ve Vizyon: 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 41 inci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca stratejik plan hazırlanması zorunlu olmadığından Misyon ve Vizyon ile ilgili bu hususta Stratejik Plan hazırlanmamıştır.

 

                B) Yetki, Görev ve Sorumlulukları: 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14 üncü maddesinde Belediyenin Görev ve Sorumlulukları, 15 inci maddesinde de Belediyenin Yetki ve İmtiyazları belirtilmiştir. Kanunda belirtilen Yetki, Görev ve Sorumlulukları; Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Birim Müdürlükleri ve Belediyede istihdam edilen memur ve işçi personel ile sözleşmeli personel ve Belediye Personel Şirketi’nde görevli işçiler  tarafından yerine getirilmektedir.

 

               C) İdareye İlişkin Bilgiler: 

 

                 1-Fiziksel Yapı: Eflâni Belediyesi; Mülkiyeti kendine ait Belediye İşhanı olarak yapılan ve bünyesinde çeşitli esnafın ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu binanın 4 üncü katında bulunmakta ve belediye çalışanları ile birlikte kamu hizmeti vermektedir.

                       Belediyemizin;

                       1’isi faal ve 1’isi de gayri faal olmak üzere iki adet İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisi,                       

                       Mahallelerde sosyal hizmet binaları,

                       Düğün Salonu,

                       Kafeterya için kiraya verilmiş Park ve Hizmet Binası,

                       Kiraya verilmiş 41 adet ve kiraya verilecek 3 adet olmak üzere toplam 44 adet İşyeri,

                       Çarşı Merkezinde üç  ayrı yerde umumi WC’si,

                       İki yerde Parkı ve 8 adet Çocuk Parkı ile 2 adet spor kondisyon alanı

                       İlçe Merkezinde 1 adet Açık alan Pazar Yeri bulunmakta ve kullanılmaktadır. (Devletoğlu Caddesi dahil)

                       1’isi tahsis ve 1’iside kendi mülkü olmak üzere iki adet Araç Şantiye Binası,

                       1 adet faal Damperli Kamyonu,

                       1 adet faal Greyderi,

                       2 adet faal İş Makinesi Beko Loder

                       1 adet arazöz + vidanjörü,

                       1 adet faal çöp toplama kamyonu,

                       2 adet Traktörü,

                       3 adet faal İtfaiye aracı,

                       1 adet faal Asfalt Distribütörü,

                       1 adet Kar Püskürtme Aracı,

                       1 adet Yol Çizgi Makinesi,

                       1 adet Ford Ranger Marka Çift Kabin Pikapı,

 

                        1 adet Ford marka Damperli Kamyon

                        1 adet BMC marka kamyonu,

                        1 adet 4x4 İtfaiye öncü aracı,           

                        2 adet cenaze nakil aracı,

                        1 adet yol silindiri,

                        1 adet 5+4 vabil asfalt silindiri,

                        1 adet asfalt stok tankı,

                        1 adet asfalt satih kaplama aracı,

                        1 adet yol süpürme makinesi,

                        1 adet mıcır istifleme makinesi,

                        1 adet Ford Connect Marka kamyoneti,

                        Tapuda kayıtlı bina, arsa ve arazi vasfında taşınmazları,

                        Mahallelerde umumun kullanabileceği Mezarlıkları,

 

                  2-Örgüt Yapısı:

 

                  Memur Kadroları:  Belediyemizde Yazı İşleri ve Mali Hizmetler olmak üzere 2 adet Birim Müdürlüğü ile bu birimlerde çalışan Memurlar görev yapmaktadır. Toplam 20 adet memur kadrosunun 4 adedi dolu olup, bu 4 adet kadroda; 1 adet Mali Hizmetler Müdürü,  1 adet Tahsildar, 1 adet Ayniyat Memuru ve 1 Adet te Şef çalışmaktadır. Toplam memur kadrosunun 16 adedi münhaldır.

 

            Sözleşmeli Personel: 2020 yılında sözleşmeli olarak 1 adet tam zamanlı Veteriner Hekim ile 1 adet tam zamanlı İnşaat Mühendisi  ve 1 adet te kısmi zamanlı Avukat istihdam edilmiştir.

 

            İşçi Personel: Belediyemizde toplam 10 adet işçi kadrosu mevcuttur. 2020 yılında işçi kadrosunda 1 Adet Operatör, 2 Adet Yangın İlk Müdahale İşçisi, 1 Adet Oto Bakım Onarımcısı, 1 Adet Arıtma Tesisi İşletme Operatörü, 1 Adet Kanalizasyon, Su ve Bina Arızaları  Tamir Onarım İsçisi ve 1 adet te Temizlik işçisi çalışmıştır. Toplam işçi kadrosunun 3 adedi münhaldir.

 

                  Şirket Personeli: Eflani Belediyesi Personel Şirketi’nde Belediyemizin Temizlik Hizmetlerini yürüten 8 adet işçi çalışmaktadır.

 

                Geçici İşçi Personel: 2020 yılında Belediye Meclisi tarafından 6 Adam / 12 Ay / 72 miktarında vize verilmiş olup ancak Geçici İşçi çalıştırılmamıştır

               Belediyemizde Norm Kadro uygulaması devam etmektedir.

 

                3-Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar:

        Beyaz adlı Belediyemiz yazılım firmasından yeni java yazılımlı web modüller kullanılmak üzere hizmet sözleşmesi yapılarak Belediye yazılım programlarının teknik verimliliği arttırması amaçlanmıştır.

               İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), E İmza uygulamaları genişletilerek kullanılmaya devam edilmiştir.

 

                 4- Sunulan Hizmetler:

-           TOKİ uygulaması kapsamında konutların yapı kullanım izin belgeleri düzenlemiştir. Evlerin hak sahiplerine dağıtımı beklenmektedir.

-      Covid19 Salgını ile mücadele kapsamında Klor, El ve Ortam Dezenfektanları, Dezenfektan Standı, Maske, Eldiven, Bilgilendirme Afiş vb. alım ve dağıtımları yapıldı.

-         Belediye hizmet binası, camiler, halk eğitim, okullara, kamu kurumları, ticari ve toplu taşıma araçları, pazar yeri, atık toplama vb. dezenfekte ve  ilaçlama işlemleri yapıldı.

-          BAKKA’ nın 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programına Eflani Küçük Sanayi Sitesinin yapılması için sözleşme imzalandı. Jeolojik ve jeoteknik zemin etüd raporu hazırlandı. Küçük Sanayi Sitesinin yapımı için ihale gerçekleştirildi. İnşaat çalışmalarına başlandı.

-          BAKKA ‘ nın 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan “Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor” isimli Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliği projemiz kabul edildi. Bu kapsamda BAKKA ile sözleşme imzalandı.

-      Belediye İş Merkezi inşaatının 3, 4 ve 5 nolu dükkanların ihale ile satış işlemi gerçekleştirildi.

-          Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi bahçesine Spor Toto Teşkilatı ile yapılan sözleşme kapsamında Sentetik Yüzeyli Kapalı Halı Saha yapımı tamamlanarak Eflani Milli Eğitime teslim edildi. 

-          Bostancılar ve Esencik göletlerinden alınan su numunelerin Su Testi Paket 5 (İçme Kullanma Suları Denetim İzlemesi (Ek1/a.b.c) Pestisitmler, PAH, uçucu organikler, Monomer Bileşikler Hariç) Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarlarına su analizleri yaptırılarak rapor hazırlandı.

-       İçme Suyu Arıtma Sistemimizdeki demir ve mangan ile ilgili yaşanan sorunların nedenini ve yapılması gereken çalışmaları tespit etmek için Danışmanlık Hizmeti alınarak Revizyon Analiz Raporu hazırlattırıldı.

-        İçme suyunda yaşanan sorunu gidermek için klorlama, su kaynağında ve arıtma sisteminde bir takım çalışmalar yapıldı.  Su kullanımını belirlemek için su sayacı takıldı.

-       Bostancılar göletinden beslenen Çelebiler Mahallesindeki eski su arıtma tesisinin tekrar faaliyete geçirmek için çalışmalara başlandı. Çatı tamiratı yaptırıldı.

-      İller Bankasın A.Ş.’ den İçme Suyu Arıtma Tesisi makine ve teçhizat revizyonu çalışmaları için 250.000 TL ödenek tahsis edilmiştir.

-          İller Bankası A.Ş.’ den Çocuk Parkı ve Dinleme Alanı yapımı için Çevre Düzenlemesi Malzeme Alımı  olarak 250.000 TL ödenek tahsis edilmiş ve kullanılmıştır.

-          Enerji verimliliği kapsamında Belediye Hizmet binamızın ısıtılmasında kullanılan kalorifer kazanı yenilendi.

-        Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sıfır Atık Projesi kapsamında ikili atık toplama sistemini oluşturmak için gelen 100.000 TL ödenek ile 102 adet Çöp Konteynırının alımı gerçekleştirildi.

-          İller Bankası’ndan alınan kredi kapatıldı.

-          Sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının barınması, bakımı ve tedavileri için Hayvan Barınağı hizmetine devam edildi.

 

           Kültürel ve Sosyal Etkinlikler Kapsamında;

-         Şehir İçi Kameraların Web Sitemiz üzerinden canlı yayın yapmasına devam edildi.

-         15 Temmuz Demokrasi nöbeti tutuldu.

-         Şehit aileleri ile Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi.

-      Türkiye Belediyeler Birliği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılıp yaya ve bisiklet kullanımına bırakılarak “Arabasız Gün Etkinliği” düzenlendi.

-        “Önce Yaya” uygulaması kapsamında etkinliklere katılım sağlandı. 

 

           5- 2021 Yılı içinde gerçekleştirilmesini istediğimiz hedefler, yatırım ve hizmetler:

     1- Çelebiler Mahallesindeki eski İçme Suyu Arıtma Tesisinin yeni bir arıtma sistem kurularak tekrardan faaliyete alınması,

       2-  TOKİ evlerinin hak sahiplerine verilmesi.

       3- BAKKA koordinasyonunda yürütülen Küçük Sanayi Sitesi Projesinin tamamlanması.

   4- BAKKA koordinasyonunda yürütülen Kaz Yetiştiriciliği Eğitim Çiftliği projesine başlanması.

      5- İlçemiz merkez ve mahalle yollarının kalan kısımlarının asfalt ve parke malzeme ile kaplanması.

      6- İmar Kanununun 18. madde uygulaması yapılan yerlerin yollarının açılması.     

      7- İlçemiz Merkezine 2 adet yeni çocuk parkı ve dinlenme alanlarının yapılması.

      8- Ticaret İş Merkezi ve Düğün Salonu inşaatının yapımına devam edilerek bitirilmesi.

      9- Sosyal Tesis ve Misafirhane İnşaatına devam edilmesi.

      10- Atık Su Arıtma Tesisinin Faaliyete geçirilmesi,

   11- 1 adet Yeni İtfaiye aracı ve 1 adet Greyderin belediyemiz araç envanterine kazandırılması.

 

                6- Belediyenin Bütçe, Kesin Hesabı, Borçları ve Alacakları:

 

            Belediyemizin 2020 Mali Yılı Gider Bütçesi 5.400.000,00 TL olarak tespit edilmiş ve kesinleştirilmiştir. Yılı içinde yapılan 3.200.000,00 TL'lik ek bütçe ile Bütçe ile verilen ödenekler toplamı 8.600.000,00 TL olmuştur. 2019 Yılından Programlı ve Borçlar Karşılığı olarak 925.000,00 TL Ödenek devir etmiş ve yılı içinde harcama kalemleri arasında 640.000,00 TL ödenek münakalesi yapılmış böylelikle Net Ödenek  Toplamı 9.525.000,00 TL olmuştur. Yine yılı içinde 5.306.379,03 TL Gider Tahakkuk etmiş bunun 4.889.369,74 TL’lik kısmı tediye olunmuş 417.009,29 TL’lik kısmı da Bütçe Emanetine alınarak 2021 yılında ödenmek üzere devir etmiştir. Tahakkuk eden bu giderlerin; 1.241.697,54 TL’lik kısmını Personel Giderleri, 197.428,54 TL’lik kısmını Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Katkısı Giderleri, 1.746.619,86 TL’lik kısmını Mal ve Hizmet Alım Giderleri, 75.950,02 TL’lik kısmını Faiz Giderleri, 194.524,25 TL’lik kısmını Cari Transferler, 1.850.158,82 TL’lik kısmını da Sermaye Giderleri Harcamaları oluşturmaktadır. 3.380.000,00 TL Programlı ve Borçlar Karşılığı Ödenek 2021 Mali Yılına aktarılmış ve 838.620,97 TL ödenek te kullanılmayarak imha edilmiştir.

            Belediyemizin 2020 Mali Yılı Gelir Bütçesi de 5.400.000,00 TL olarak tespit edilmiş ve kesinleştirilmiştir. Yılı içinde 3.200.000,00 TL'lik Ek Bütçe yapılmış böylelikle 2020 Yılı Bütçe Gelir Tahmini 8.600.000,00 TL olmuştur. Yine yılı içinde 8.219.553,82 TL Gelir Tahakkuk etmiş ve 2019 Yılından devir eden 106.789,25 TL Tahakkuk Artığı ile Toplam Tahakkuk 8.326.343,07 TL olmuştur. Bu tahakkukların 8.193.762,42 TL’lik kısmı tahsil olunmuş 132.580,65 TL’lik kısmı da tahsil olunmak üzere 2021 Mali Yılına aktarılmıştır. Tahsil olunan bu gelirlerin; 343.301,05 TL’lik kısmını Vergi Gelirleri, 1.015.155,61 TL’lik kısmını Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri, 3.844.178,91 TL’lik kısmını Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler, 2.991.126,85 TL’lik kısmını da Diğer Gelirler oluşturmaktadır. Tahsil  olunan Gelirlerden 1.072,88 TL’lik kısmı tahsilattan red ve iade edilmiş 2020 Yılı Net Gelirimiz de 8.192.689,54 TL olmuştur.

      Belediyemizin Ziraat Bankası Eflani Şubesi’ndeki, Halk Bankası Safranbolu Şubesi’ndeki ve Garanti Bankası Karabük Şubesi'ndeki hesaplarına 2020 Yılında  30.924.371,71 TL yatırılmış, 2019 yılından devir eden 163.810,47  TL ile Banka Gelir Yekünü 31.088.182,18 TL olmuştur. Yılı içinde bunun 25.844.153,98 TL’lik kısmı sarf olunmuş, 5.244.028,20 TL’lik kısmı da bankalardaki hesaplarında mevcut olarak 2021 Yılına devir etmiştir.

 

                31.12.2020 tarihi itibariyle Belediyemizin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kişilere ödenememiş ve 2021 Yılına devir etmiş toplam 417.009,29 TL Bütçe Emaneti, kısa ve uzun vadeli Sosyal Güvenlik Kurumlarına 25.366,31 TL borcu,

 

           31.12.2020 tarihi itibariyle vergi, katılma payı, kira, su ücreti ve kişilerden alacaklar olarak tahsil edilemeyen ve 2021 Yılına devir eden toplam  132.580,65 TL alacağı bulunmaktadır.

 

                 7- Belediyenin Varlıkları :


                31.12.2020 tarihi itibariyle Belediyemizin Varlıkları :

Bankalardaki nakit hesap mevcudu ………………..…………….….....5.244.028,20 TL

Banka Kredi Kartlarında alacaklar mevcudu..............................................43.605,42 TL

Arazi ve Arsalar Mevcudu……………………………………………..…..271.501,55 TL

Yer altı ve yer üstü düzenleri Mevcudu……………………………...........107.960,50 TL

Binalar Mevcudu……………………………………………………........ 2.464.562,94 TL

Tesis, Makine ve Cihazlar Mevcudu………………….………………..….904.776,84 TL

Taşıtlar Mevcudu……………………………………….……………..….1.325.734,19 TL

Demirbaşlar Mevcudu……………………………….…………………..…829.665,37 TL’dir.

 

           Kesin hesaplarla ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünce düzenlenen cetveller ve denetim komisyonunca incelenen gelir ve gider hesap raporlarından konularla ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır.

 

          İşbu faaliyet raporumuzu belediye meclisimize saygı ile sunar, tetkik ve kabulünü arz ederim. 31.03.2021

                                                                                                İbrahim ERTUĞRUL 

                                                                                                  Belediye Başkanı 

    

 

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: UTasarım