2016 YILI TEMMUZ AYI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin Temmuz 2016 ayı mutad toplantısının  1.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır.

Belediye Meclisi Belediye Başkanı İbrahim ERTUĞRUL' un başkanlığında, üyelerden Erdal KARAMAN, Orhan SAVAŞ, Fatih DEVLETOĞLU, Rıdvan GÜNGÖR,  Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı.

32- KARAR:

Gündemin 2. maddesi gereğince 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. Maddesine konu olan ücret tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Su ücret tarifeleri okundu. Su ücret tarifelerine 3 karşı oya karşılık 5 evet oyu ile %7 oranında zam yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Belediye Düğün Salonu müsterice verildiğinden, düğün salonu ücret tarifesinin kaldırılmasına ve diğer ücret ve diğer ücret tarifelerine de %7 oranında zam yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündem gereği gündeme alınacak konuların görüşülmesine geçildi. Gündeme alınacak konu bulunmadığından dilek ve temennilere geçildi. Dilek ve temennilerden sonra Ağustos ayı Meclis Toplantısının tatil ayı olduğundan Eylül 2016 ayı toplantısını 01 Eylül 2016 tarihinde saat 14:00’ da yapmak üzere toplantıya son verildi.

Temmuz Olağanüstü  Toplantısı

Belediye Meclisinin Temmuz 2016 ayı olağanüstü toplantısının  1.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır.

Belediye Meclisi Belediye Başkanı İbrahim ERTUĞRUL' un başkanlığında, üyelerden Erdal KARAMAN, Orhan SAVAŞ, Ramazan SUSOY, Fatih DEVLETOĞLU, Rıdvan GÜNGÖR,  Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı.

33- KARAR:

Gündemin 2. Maddesi gereğince Cenaze nakil aracının (Otopsi için) kiraya verilmesinde ücret tarifesinin belirlenmesi hususu müzakere edildikten sonra; 2464 Sayılı Belediye Gelirleri kanununun 97. Maddesi istinaden

Cenaze nakil aracının (Otopsi için) kiraya verilmesinde kilometre başına (KDV dahil) 2,00 TL ücret alınmasına oy birliği ile karar verildi.

34- KARAR:

Gündemin 3. Maddesinin görüşülmesine geçildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Eflani Belediye Başkanlığı adına proje sunulmasına ve projenin başarılı olması durumunda uygulanmasına, sunulan projede kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’un yetkili kılınmasına oy birliği ile karar verildi.

35- KARAR:

Gündemin 4.maddesi gereği Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 19.07.2016 tarih ve 7677876 sayılı yazısı okundu. Belediyemize ait eski hizmet binasının 2. Katının Eflani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne; Eflani Cember Bezinin kültür değerinin korunması, üretiminin devam ettirilmesi ve el sanatları alanındaki çalışmalarda kullanılmak üzere 5393 sayılı kanunun 15/h ve 18/e maddelerine istinaden ‘’ Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 3 yıllığına tahsisine oy birliği ile karar verildi.

36- KARAR:

Gündemin 5. Maddesi gereğince Çelebiler Mahallesi Kültür, Kalkınma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği’nin 19.07.2016 tarihli dilekçesi okundu. Belediyemize ait Çelebiler Mahallesi Köy Odasının 1. Katının dernek bürosu olarak kullanmak üzere 5393 sayılı kanunun 15/h ve 18/e maddelerine istinaden ‘’ Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 10 yıllığına tahsisine oy birliği ile karar verildi