Toplam: 1191016

2016 YILI OCAK AYI MECLİS KARARI

Belediye Meclisinin Ocak 2016 ayı mutat toplantısının  1.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır.

Belediye Meclisi Belediye Başkanı üyelerden Mehmet GÜNGÖR, Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı.

1-      KARAR:

Çoğunluğun sağlanamadığı görüldüğünden toplantının 07.01.2016 tarihinde saat 14:00' da yapmak üzere toplantıya son verildi

Belediye Meclisinin Ocak 2016 ayı mutat toplantısının  2.  birleşiminin 1. oturumuna ait tutanaktır.

Belediye Meclisi Belediye Başkanı İbrahim ERTUĞRUL' un başkanlığında, üyelerden Erdal KARAMAN, Orhan SAVAŞ, Ramazan SUSOY, Fatih DEVLETOĞLU, Rıdvan GÜNGÖR, Mehmet GÜNGÖR, Emin ULUSOY, Mahir ERENLER, Rahmi ERENOĞLU' dan müteşekkil olmak üzere saat 14:00 da toplandı.

2-KARAR:

Gündemin 2. maddesi gereğince 2015 Mali Yılına ait Gelir ve Giderler ile bunlara ilişkin kayıt ve işlemlerin denetimini yapmak üzere 5393 sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonunun gizli oyla seçimine geçildi. Yapılan gizli oylama neticesinde; Erdal KARAMAN, Orhan SAVAŞ, Ramazan SUSOY, Emin ULUSOY ve Mehmet GÜNGÖR Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

3- KARAR:

Gündemin 3. maddesi gereğince Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmeliğin Değişik 24. maddesi gereğince Belediyemiz 2016 Yılı Geçici İş Pozisyonlarının tespit edilmesine geçildi. Mali Hizmetler Müdürü Vekili açıklamalarından sonra; söz konusu yönetmelik gereğince Belediyemiz D2 grubunda yer aldığından 29 Memur kadrosu x % 20 = 5,8 yuvarlama sonucu 6 adet Geçici İşçiyi 6 Adam/12ay/72 miktarında çalıştırabileceğinden konu Belediye Başkanı tarafından oya sunuldu. Yapılan oylama sonucu 2016 yılında 6 Adam/12/Ay/72 miktarında geçici işçinin istihdam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

4- KARAR:

Gündemin 4. maddesi gereğince Belediye Mezbaha ve Hayvan Pazarı hizmetlerinin ifası için Sözleşmeli Tam Zamanlı 1 adet Veteriner Hekimin istihdam edilmesinin görüşülmesine geçildi. Müzakerelerden sonra çalıştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 8 Kadro Dereceli Veteriner Hekim Kadrosu ve Unvanı karşılık gösterilmek ve boş tutulmak kaydıyla 01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasında Sözleşmeli 1 adet Veteriner Hekimin Tam Zamanlı olarak 5393 sayılı Kanunun 49. maddesine istinaden istihdam edilmesine, ücretinin ise Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak ücret tavan sınır genelgesine göre belirlenmesi için bir daha ki Şubat gündeminde tekrar görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

5-KARAR:

Gündemin 5. maddesi gereğince 1 adet Avukatın Kısmi Zamanlı olarak istihdam edilmesi ve ücretinin belirlenmesine başlanıldı. Belediye Başkanının açıklamalarından sonra; 1 adet Avukatın 01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasında Kısmi Zamanlı olarak 5393 sayılı Kanunun 49. maddesine istinaden istihdam edilmesine, ücretinin 1. derecenin 1. kademesi için yapılması gereken bütün ödemeler toplamının net tutarının yarısını geçmemek üzere Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrol Genel Müdürlüğünce belirlenecek 2016 Yılı Ücreti üzerinden ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

6- KARAR:

Gündemin 6. maddesi gereğince Zabıta Memurluğunun 28.12.2015 tarih ve 958 sayılı yazısı okundu. Belediyemiz Cenaze Nakil Aracına mücavir alan dışına çıkması için yetki verilmesine ve yapılan bağışlarla aracın alınmış olması nedeni ile bu hizmetten mücavir alan içinde ve dışında ücret alınmamasına oy birliği ile karar verildi.

7- KARAR:

Gündeme alınacak konulara geçildi. Gündeme alınacak konulardan Belediye Zabıta Memurluğunun 07.01.2016 tarihinde yazmış olduğu yazı okundu ve gündeme alınmasına karar verildi. İlçemiz semt pazarında pazarcı esnafından alınan işgal harcı uygulamasında çevre Belediyelerin uygulamaları değerlendirildiğinde tarifenin güncellenerek 2,5 TL olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

Dilek ve temennilere geçildi. Başkan üyelere görüşlerini sorduktan ve meclis üyelerinin yeni çalışma yılının hayırlı olması dileklerinden sonra Başkan 2015 yılında yapılan çeşitli yatırım ve çalışmalar hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. 2016 yılında yapılacak yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunduktan sonra Şubat 2016 ayı toplantısının 03.02.2016 Çarşamba günü saat 14:00 ' da yapmak üzere toplantıya son verildi.